محبوبترین ها در دکوراسیون داخلی
آیا تا به حال این سوال برای شماهم پیش آمده که سبک موردعلاقه شما در طراحی داخلی چیست؟ یا اصلا چند سبک طراحی دکوراسیون داخلی وجود دارد؟
اگر یکی از دو سوالهای ذکر شده به ذهنتان آمده است، این مقاله برای شماست. برای شناختن سبک های طراحی دکوراسیون داخلی و دانستن مشخصههای هر یک از آنها با ما در این مقاله همراه باشید.
چرا آشنایی با سبکهای دکوراسیون اهمیت دارد؟
انواع مختلفی از طراحی داخلی وجود دارد که لیست آنها پیدرپی در حال تغییر است. برخی از این سبکها مد هستند و برخی دیگر کلاسیکهای جاودانه که در آزمون زمان مقاومت میکنند. هر سبک از مبلمان، دکوراسیون، نورپردازی و لوازم جانبی متمایز تشکیل شده که ظاهری خاص به آن بخشیده است.
با آشنا شدن با برخی از محبوبترین سبکها، بهتر متوجه خواهید شد که چه سبکهایی برای شما مناسب است و خواستههای شما را برآورده میکند. به این منظور باید توجه داشته باشید که کدام توصیف و تصویر در این مقاله، توجه شما را بیش از بقیه موارد جلب میکند.
بدون فوت وقت، این 14 سبک دکوراسیون برتر را برایتان بررسی خواهیم کرد تا در نهایت به خواسته خود دست یابید!
1. سبک طراحی داخلی انتقالی یا Transitional Interior Design Style
بیایید با یکی از محبوب ترین سبکها در دنیای طراحی امروز، شروع کنیم. سبک انتقالی همان چیزی است که ما دوست داریم آن را سبک نیمه آزاد در طراحی داخلی بنامیم. اگر به نظرتان سبکهای سنتی بیش از حد خشن و عاری از احساس است و از طرفی دیگر سبکهای امروزی را بسیار راحت میدانید، سبک انتقالی میتواند یکی از بهترین گزینهها برای شما باشد. ترانزیشنال، ترکیبی فوقالعاده از ظرافت سبک سنتی با چاشنی سبک معاصر است.
باید گفت که سبک انتقالی، میزان استفاده از عناصر تزئینی را به حداقل ممکن میرساند. در عوض، به مبلمان و اثاثیهی اصلی این اجازه را میدهد که در مرکز توجه باشند. شاید زیباترین جنبه از سبک طراحی انتقالی، مورد استقبال بودن آن توسط عموم مردان و زنان میباشد.
*** توجه داشته باشید که ممکن است سبک مورد نظر شما، تلفیقی از دو یا چند سبک متفاوت باشد.
2.سبک طراحی داخلی سنتی (غربی)
به جرات میتوان گفت وقتی صحبت از تعریف انواع مختلف سبکهای دکوراسیون میشود، یکی از شناخته شده ترین سبکها در میان عموم مردم، سبک طراحی داخلی سنتی غربی است.
در این سبک خاص، از میزها و صندلیهایی استفاده میشود که از چوب تیره با جزئیات بسیار زیبا ساخته شدهاند. سبک سنتی غربی از کشورهای انگلستان و فرانسه در قرن 18 و 19 الهام گرفته شده است. برای خلق سبک سنتی غربی در منزلتان، باید به چند نکته اساسی توجه داشته باشید:
- استفاده از منسوجاتی با ظاهر گران قیمت مانند ابریشم و مخمل در ساختار مبلمان و پردهها
- وجود پارچههایی با الگوهای متنوع (محبوبترین این الگوها عبارتند از: گلدار، راه راه و چهارخانه)
- وجود لوسترهای کریستالی
3.سبک طراحی داخلی مدرن
با وجود شباهتهای زیاد، چند نشانه بزرگ میان دو سبک مدرن و معاصر وجود دارد که نشان میدهد شما به یک فضای داخلی چگونه نگاه میکنید. سبک داخلی مدرن، به یک دوره زمانی خاص اشاره دارد. در حالی که طراحی معاصر همیشه در حال تکامل و پیشرفت با زمان است. طراحی داخلی مدرن در اوایل تا اواسط قرن بیستم در مرکز توجه مردم قرار گرفت.
به طورکلی میتوان گفت سبک مدرن، تلفیقی از سبک های اسکاندیناوی، معاصر و پسامدرن است.
عناصر بسیار کلیدی در ایجاد این سبک، وجود مبلمان و اثاثیهای با پارچههای ساده و تک رنگ به همراه پایه هایی از جنس فلز براق هستند. ایضا در سبک مدرن، توجه طراحان بر روی ساده نگه داشتن وسایل و زنده نگه داشتن روحیه مینیمال در محیط میباشد. حضور تابلوهایی با طراحیهای ناواضح و یا با سبک کوبیسم، در این دکوراسیون ها بسیار شایع است.
باز هم باید تاکید داشته باشیم که در سبک مدرن، حس سادگی در همه عناصر محیط از جمله مبلمان باید مشاهده شود.
4.سبک طراحی داخلی معاصر
وقتی به سبکهای طراحی داخلی در طول تاریخ نگاه میکنیم، طراحی داخلی معاصر تنها سبکی از دکوراسیون است که همیشه در حال تحول بوده.
طراحی داخلی معاصر فضایی شیک و ساده برای هر منزلی را فراهم میکند. از مشخصه های اصلی این سبک میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- گچبریها و قابهای مینیمال بر روی دیوارها و پنجرهها
- چیدمانهایی باز برای خلق فضایی متمایز
- حضور مبلمان با پایههای خاص و در عین حال ساده
- استفاده از عناصر شیشهای و فلزی برای انعکاس نور بیشتر
پالت های رنگی خنثی رایجترین رنگها برای سبک معاصر با پارچههای بافتدار هستند. در آخر باید گفت اگر داشتن یک منزل لوکس خواسته شماست، این سبک برای شما خلق شده است.
5.سبک طراحی داخلی مینیمال
سبک معاصر و مینیمال دارای مشخصههای مشابه بسیاری هستند. در هر دوی این سبکها از وسایلی با فرم های ساده و متمرکز بر روی خطوط استفاده میشود. با این حال، سبک دکوراسیون مینیمالیستی از طراحی ژاپنی الهام گرفته شده است و بر این اصل تمرکز دارد که “کمتر، بیشتر است”. از این رو مشخصه اصلی این سبک، وجود فضاهای خالی بسیار است.
در حالی که بیشتر فضاهای داخلی سبک مینیمال دارای پالت رنگی خنثی هستند، رنگهای اصلی نیز میتوانند به عنوان رنگ های شاخص مورد استفاده قرار گیرند.
استفاده از وسایل دو یا چندکاره، برای ایجاد فضاهای خالی بیشتر در این سبک بسیار رایج است. به طور مثال استفاده از میزهایی که قابلیت صندوقچه بودن را نیز دارند، بسیار مورد استقبال طرفدارن این سبک قرار میگیرد.
6.سبک طراحی داخلی بوهمیان
به طور خلاصه، طراحی بوهمیایی یک زیبایی شناسی آزادانه است که فرهنگها و اصطلاحات هنری مختلف را در یک سبک تلفیقی که خارج از چارچوبها پیش میرود را با یکدیگر مخلوط میکند. فضای آرام بوهو تاکیدی بر ذات طبیعت دارد.
وقتی وارد خانهای میشوید که سبک طراحی بوهمیایی دارد، بلافاصله احساس میکنید در فرهنگ دیگری غوطهور شدهاید. دست شما برای ایجاد سبک بوهمیان در فضای منزل خود کاملا باز است. زیرا در این سبک میتوانید مدرنیته، سنت، مینیمالیست و … را با یکدیگر ترکیب کنید.
7.سبک طراحی داخلی شبی شیک یا Shabby Chic Interior Design Style
سبک طراحی داخلی شبی شیک از قرن هجدهم سرچشمه گرفته و به سبک وینتیج دوست داشتنی امروزی تبدیل شده است. مبلمان قدیمی همیشه هسته اصلی طراحی سبک شبی شیک بوده است. در واقع، این مبلمان برای افراد عادی بود که آنها را از نسلی به نسل دیگر منتقل میکردند. طراحی شبی شیک مانند خواهر خود، یعنی سبک دکوراسیون فرانسوی، حسی بسیار ملایم همراه با ظرافت بسیار را به فرد القا میکند.
در این سبک اغلب از پالتهای رنگی بسیار ساده با پارچههایی بدون نقش و نگار استفاده میشود که باعث ایجاد فضایی سرد و در عین حال شیک در منزل میگردد.
8.سبک طراحی داخلی ساحلی
برخلاف اسم این سبک برای پیروی از آن، لازم نیست حتما در کنار ساحل زندگی کنید. سبک دکوراسیون ساحلی به داشتن محیطی طبیعی تاکید میکند. این موضوع را میتوان از روی پالت رنگی مورد تایید این سبک تا متریال های مورد استفاده برای مبلمان و دکوریها مشاهده کرد.
در سبک ساحلی، رنگهای خنثی مانند سفید با رنگ بژ جفت ترکیب میشوند تا حضور شن ها را برای فرد تداعی کند. علاوه بر این، خانههای سبک ساحلی باید همیشه محیطی روشن و دلپذیر داشته باشند. شایان ذکر است که دکوراسیون ساحلی، تنها وجود پردههایی روشن و تا حدودی نازک مورد تایید هستند.
حضور گلدانهای شیشهای آبی، کاغذ دیواری راه راه یا نقاشیهای انتزاعی، حس حضور در ساحل را به فرد منتقل میکنند. از آنجایی که ارتباط با طبیعت در سبک طراحی داخلی ساحلی بسیار مهم است، افزودن گیاهان داخل ساختمان ضروری است.
9.سبک طراحی داخلی هالیوودی
مورد بعدی در لیست پرطرفدارترین سبکهای دکوراسیون 2022، سبک دکوراسیون هالیوودی است. این سبک شیک از اواسط قرن بیستم در کالیفرنیا محبوبیت زیادی داشته است و قدمت آن به دوران طلایی هالیوود در دهه 1930 باز میگردد. فضای داخلی پر زرق و برق سبک هالیوودی از ترکیبی از هنر دکو و مدرن اواسط قرن 21 ساخته شده است.
انتخاب ترکیب های رنگی با کنتراست بالا از ویژگیهایی است که در وهله اول به نظر هر بینندهای میرسد. علاوه بر این، حضور لوسترهای خاص همراه با مبلمان براق یا آینه ای نیز یک ترکیب رایج در سبک هالیوودی است.
کنتراست، حال و هوای مجلل خاصی را ایجاد می کند. این سبک طراحی بسیار جذاب و در عین حال پیچیده است.
10.سبک طراحی داخلی روستیک
وقتی به طراحی داخلی روستیک نگاه میکنیم، میتوانیم آن را با چند مشخصه اساسی تعریف کنیم:
- حضور همیشگی عناصر طبیعی مانند چوب، سنگ و …
- گرما بخشی به محیط با یک شومینه
- استفاده از لوازم دکوری طبیعی و یا به کار بردن فرشهایی از پوست حیوانات
11. سبک طراحی داخلی صنعتی
تاریخچه سبک دکوراسیون صنعتی، به هنگامی که کارخانههای اروپای غربی در پایان انقلاب صنعتی دوم تعطیل شدند باز میگردد. با تعطیل شدن این کارخانه ها، ساختمانهای بزرگ بسیاری خالی ماندند. افزایش جمعیت باعث شد مردم شروع به تبدیل مناطق صنعتی به محلههای مسکونی کنند.
هنگام توصیف این سبک طراحی داخلی منحصر به فرد، کلماتی از قبیل “نرم” یا “صمیمی” را نخواهید شنید. سبک طراحی داخلی صنعتی هنر لوله ها و تیرهای در معرض دید را دوست دارد. مبلمان و وسایل مورد استفاده در این سبک همگی قالبی خام و نا تمام دارند که مورد پسند عموم افراد نیست. تلفیق آثار هنری بزرگ با عتیقهجات این سبک را تکمیل میکند.
12.سبک طراحی داخلی فرانسوی
مانند بسیاری از سبک های دیگر طراحی داخلی، دکوراسیون فرانسوی ترکیبی پیچیده از چند سبک مختلف است. شبی شیک، روستیک، سنتی و بسیاری دیگر از سبک ها در این دکوراسیون نقش دارند.
مشخصه های دکوراسیون فرانسوی به شرح زیر است:
- حضور رنگهای گرم و ملایم مانند طیفهایی از قرمز، زرد، طلایی
- استفاده از مصالحی مانند سنگ، آجر و چوب
- بکار بردن ظروف تزئینی چینی و روتختیهای نسبتا ضخیم و سنگین
- وجود روکشهای مبل دامندار و پردههایی با ارتفاع زیاد
- حضور همیشگی فرش
13.سبک طراحی داخلی اسکاندیناوی
سبک دکوراسیون داخلی اسکاندیناوی را میتوان به عنوان نمادی از سادگی سبک زندگی ساده مردم شمال اروپا دانست. در دکوراسیونهایی به سبک اسکاندیناوی، مبلمان مورد استفاده نسبتا ساده و مینیمال هستند. از جمله مشخصههای سبک اسکاندیناوی، میتوان به حضور همیشگی پالت رنگی سفید و ترکیب عناصری همچون چوب، پلاستیک و استیل، کفپوشهای نواری، نورپردازی طبیعی و استفاده از لوازم جانبی محدود اشاره نمود.
14.سبک طراحی داخلی مونوکروم
در سبک دکوراسیون داخلی مونوکروم، فقط حضور یک رنگ کافی است. سبک مونوکروم یکی از ساده ترین سبک های دکوراسیون قابل اجرا برای هر محیطی است. در عین حال ایجاد یک دکوراسیون مونوکروم اصولی میتواند از سخت ترین کارها باشد. از این رو هنگام چیدمان باید به نکته های ریزی دقت کنیم تا محیط مورد نظرمان حالتی یکنواخت و خسته کننده به خود نگیرد.
سخن پایانی:
در آخر باید بگوییم که تزئین خانه شما یک فعالیت کاملا شخصی است و انتظار اینکه همه سلیقه شما را دوست داشته باشند، واقع بینانه نیست! پس فضای داخلی منزلتان را مطابق با سلیقه خود و هرطور که با آن راحت هستید انجام دهید.